Sportboulevard sluit haar deuren

JOURE - Sportboulevard in de Midstraat Joure sluit haar deuren. Eigenaar Anton Boersma wil stoppen omdat hij ‘nooit meer vrij is’. Binnenkort start de leegverkoop. Begin 2017 gaat de winkel dicht.

Boersma startte dertig jaar geleden met zijn onderneming in de sportartikelen. Met een grote glimlach denkt hij terug aan die tijd. Boersma was leraar op het Cios en deed ‘het leuk’ in de tenniswereld. Zo had hij een sponsorcontract met onder andere Adidas. ,,Het idee ontstond om een eigen winkel te beginnen met goede sportartikelen’’, vertelt hij. ,,Een afspraak met de bank was zo gemaakt. Maar we eigenlijk geen plannen en niks op papier. Heel bescheiden vroeg ik om een kleine lening. De bankmedewerker deed er een ton bij’’.

Het waren gouden tijden voor Boersma. Drie man personeel had hij in de winkel. Samen met Glas Sport waren het dé zaken waar menig Jouster een sportartikel kocht. Boersma bouwde daarnaast een groot netwerk op in de tenniswereld. Zo spant hij al jaren de rackets voor de grote toernooien.

Er is veel veranderd in de detailhandel. Zo waren er opeens vijf andere sportzaken in de Midstraat. Ook het winkelgedrag van de klant is veranderd. ,,Mensen kopen liever online. Dan zien ze de sportschoen bij mij in de winkel staan en dan bestellen ze het via internet. Tijden veranderen, maar het werk op zich blijft wel heel mooi. Doorgaan zou zou ook heel mooi zijn, maar ik ben geen twintig meer. Daarnaast hebben we nog een zaak (Boersma is getrouwd met Hammie Breimer van Bakkerij Breimer). Het wordt tijd om meer leuke dingen te gaan doen. Ik val zeker niet in een zwart gat’’, lacht hij.

Brenda van Olphen