Kerstviering De Flecke: Op zoek naar het kind

JOURE - In woonzorg- en behandelcentrum De Flecke wordt vrijdag 23 december een ‘Krystkuier’ gehouden voor de bewoners. Ook bewoners van zorgcentrum Vegelinstate, woon-zorgcomplex Sint Theresiahuis, Boerenblij Zorgboerderij en woonvoorziening Westersypen zijn hiervoor uitgenodigd.

De bewoners en hun familieleden en/of vrijwilliger gaan op deze namiddag een korte wandeling maken vanuit De Flecke, komen ook door de Hobbe van Baerdt Tsjerke, en beleven onderweg het kerstverhaal. Daarbij hoort uiteraard muziek en zang, maar ook herders en wijzen en wat er meer hoort bij het kerstverhaal. Een en ander naar voren gebracht door o.a. de Jouster Jeugd Fanfare, het Kosterskoor onder leiding van Jan Bergsma, en vele andere vrijwilligers en medewerkers van De Flecke. De deelnemers worden die vrijdag rond 16.30 in de centrale hal van de Flecke verwacht waarna ze rond 17.00 uur op weg gaan, op zoek naar het kind. Bij terugkeer staat er in de Flecke een wintermaaltijd klaar.

Op zondag 25 december, eerste kerstdag, is er een feestelijke dienst waaraan de Jouster Jeugd Fanfare ook zijn medewerking verleent. Voorganger is dan mevr. Trudy Huizinga (geestelijk verzorger van De Flecke).