Rotary Joure schenkt groot bedrag aan Hospices

JOURE - Rotary Joure heeft de Hospices Julia Jan Wouters in Heerenveen en Hospice De Kime in Sneek samen een cheque van €10.000,00 aangeboden.

De Rotary heeft gekozen voor een goed doel voor het grote bedrag dat door haar diverse acties bijeen was gebracht. Zij zagen een bericht van de VPTZ organisaties en waren onder de indruk van het grote aantal vrijwilligers dat zich bij deze organisatie inzet voor mensen in de terminale fase van hun leven. De leden van Rotaryclub Joure besloten het bedrag aan deze organisaties beschikbaar te stellen. Zowel de organisatie uit Heerenveen als uit Sneek zal het geld inzetten voor de vrijwilligers. In beide organisaties zijn ongeveer 100 vrijwilligers actief, in de zorg voor gasten en bij mensen thuis, maar ook in diverse activiteiten rond de organisatie, zoals de tuin, het koken, het doen van boodschappen of de administratie.

Met deze gulle gift kan verder gebouwd worden aan een team met ter zake kundige en vaardige vrijwilligers die klaar staan voor mensen in de laatste fase van hun leven zowel bij mensen thuis als in de hospices.