Top2000-kerkdienst

JOURE - In De Oerdracht in Joure vindt op 30 december om 19.00 uur een bijzondere kerkdienst plaats: de Top2000-kerkdienst. Deze dienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2.

In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’, van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost. Ds. Ferrari en pastor Knol gaan voor in deze kerkdienst. Knol: ,,Wat is er dan mooier dan in een kerkdienst samen te luisteren naar de mooiste nummers uit de popgeschiedenis? Daarom wordt er in de Oerdracht te Joure een Top2000-kerkdienst gehouden.”

Het is een idee van internetkerk MijnKerk.nl, waar vorig jaar ruim 40 kerken door het hele land aan meededen. Internetkerk MijnKerk.nl is een pioniersplek van de Protestantse Kerk in Nederland en bestaat sinds 2013. Maandelijks bezoeken zo’n 7000 mensen MijnKerk.nl. Doel van MijnKerk.nl is om mensen te inspireren en te troosten via een website en de sociale media met herkenbare verhalen uit het gewone leven.

Het thema van de kerkdienst in De Oerdracht, Joure is ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’. Medewerking wordt verleend door de Jouster Fanfare, Rients Schuddebeurs en Ytje Holtrop. De toegang van deze Top2000 kerkdienst is gratis. Wel zal er gecollecteerd worden om de onkosten te drukken. Na afloop is het Top2000-café geopend, met een hapje en een drankje. Ook worden er verzoeknummers gedraaid. Voor meer informatie kijk op www.pgjoure.nl.