Agenda | Klik & Tik: Computercursus voor beginners

JOURE - Moeite om de weg te vinden op de computer en op Internet? De bibliotheek in Joure biedt ondersteuning met de cursus Klik & Tik. Deze helpt mensen om de computer beter te kunnen gebruiken.

Op donderdag 19 januari, van 10.00 en 12.00 uur, is de eerste cursusochtend in de bibliotheek aan De Merk 31 in Joure. In eerste instantie is er plaats voor zes deelnemers. Deelname is gratis. Wie wil meedoen, wordt aangeraden zich snel aan te melden. De andere cursusochtenden zij op 26 januari, 2 en 9 februari. Bij meer belangstelling wordt de cursus ook op andere tijden aangeboden. Een cursus in de bibliotheek van Balk of Lemmer behoort ook tot de mogelijkheden.

Klik & Tik bestaat uit drie delen en deelnemers kunnen zelf kiezen welk onderdeel van de cursus ze willen doen. “Klik & Tik-de basis” start bij het begin. Men leert typen, e-mailen en men gaat het internet op. Filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kan men zelf oefenen. “Klik & Tik- het internet op” helpt de weg te vinden op internet. Men leert er te zoeken en hoe men websites kan bekijken. Hoe wordt een email geschreven en hoe download je bestanden? Alles wordt direct geoefend op een speciale website. Bij “Klik & Tik – samen op ’t web” wordt geoefend met sociale media. Geleerd wordt hoe Facebook, Skype en WhatsApp werken en men maakt kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube. Klik & Tik is een oefenprogramma. Via filmpjes kan de eenvoudige uitleg worden bekeken en daarna kan men aan de slag met praktische oefeningen.

Neem voor meer informatie contact op met Minke Bergsma, via m.bergsma@bibliothekenmarenfean.nl of 0513 412086. Of kom even langs in de bibliotheek. Aanmelden kan tot 12 januari.