SeniorWeb staat stil bij 20-jarig bestaan

BALK - De landelijke organisatie SeniorWeb bestaat twintig jaar. In de week van 16 tot en met 21 januari wordt ook veel aandacht besteed aan het jubileum bij het leercentrum in Balk. Dat bestaat eveneens bijna twintig jaar bestaat.

De jubileumactiviteiten zijn op vrijdag 20 januari van 13.00 tot 17.00 uur in de foyer van De Treemter in Balk. De middag staat in het teken van informatie en inspiratie. Ook kan er worden ingeschreven voor cursussen.

Dat wordt niet alleen een gezellige, maar ook een inspirerende middag. Wie in één van de leercentra van SeniorWeb Zuidwest Friesland meedoet aan een korte quiz maakt bovendien kans op een gratis cursus. Uit de volledig en goed ingevulde formulieren wordt een winnaar getrokken.

Van 13.30 tot 14.00 uur worden er fotoboeken gemaakt. Vervolgens wordt er van 14.30 tot 15.00 uur informatie gegeven over de mogelijkheden van Facebook. Van 15.30-16.00 uur is er uitleg over de tablet en iPad. Tenslotte is er van 16.30 tot 17.00 uur tekst en uitleg over internet en e-mail.

SeniorWeb Balk is een vrijwilligersorganisatie die voor Balk en omgeving workshops en cursussen houdt voor 50-plussers, die digitaal vaardig of vaardiger willen worden in het gebruik van apps, programma’s en apparatauur (ouderen voor ouderen).

,,Nu de kennis toeneemt en het aantal mogelijkheden met betrekking tot soft- en hardware groter wordt, staat SeniorWeb steeds vaker klaar om individueel of in kleine groepjes in te spelen op vragen.”

Meer informatie is te krijgen in leercentrum De Treemter in Balk en in de bibliotheek in Balk. Daar worden elk vrijdag van 14.30 tot 16.30 vragen beantwoord en wordt informatie gegeven.

Zie ook www.seniorwebzwf.nl.