Succesvol weekend voor S.H.E.L.L. in eigen huis

OUDEHASKE - De negen jongste turnsters van Gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. Oudehaske hadden zaterdag 4 februari hun eerste plaatsingswedstrijd in Kulturhûs Oudehaske.

In de eerste ronde turnden Enya Agema, Doutzen Wietsma, Marij Tijsma en Daphne de Jong. Enya is de jongste turnster van S.H.E.L.L. Ze is nog maar zes jaar oud, maar liet zien de basis van het turnen al goed onder de knie te hebben. Ze mocht een medaille in ontvangst nemen voor haar vijfde plek. In dezelfde categorie liet Doutzen zien al heel strak en beheerst te kunnen turnen. De juryleden waren onder de indruk van haar netheid en uitstraling en beloonde dit met een mooie zilveren medaille.

Daphne en Marij turnden hun wedstrijd op de andere baan. Daphne had niet de beste voorbereiding, maar wist toch nog een mooie zesde plaats te behalen. Marij turnde bijna alle bonuselementen en turnde heel stabiel. Zij mocht het hoogste podium betreden en een gouden medaille mee naar huis nemen.

Later op de dag mocht Amarins Bosma in actie komen. Amarins maakte het hier en daar een beetje spannend voor haar trainsters en publiek, maar ook het optreden van Amarins was goed voor een gouden medaille.

De dag werd afgesloten door Rikst de Vries, Lysbert de Vries, Femke Rosier en Doutsen Oenema. Rikst en Lysbert lieten zien in korte tijd al veel te hebben geleerd. Lysbert had een klein foutje bij brug, ze eindigde op een mooie negende plek. Rikst deed daar nog een schepje bovenop. Ze straalde zichtbaar plezier uit en turnde zich naar een mooie vijfde plaats.

Femke haar wedstrijd begon met pech bij het toestel vloer, maar ze herpakte zich knap en zette een mooie tweede score neer op de evenwichtsbalk. Doutsen haar wedstrijd was van begin tot eind heel stabiel. Het niveau in deze categorie lag hoog en Doutsen kan trots zijn op een mooie zevende plek.