Clubgebouw FFS opgeknapt

VEGELINSOORD - De vernieuwde kantine van Fuotbal Feriening Stobbegat (FFS) is zaterdag officieel geopend. De afgelopen maanden hebben 35 vrijwilligers zich ingezet.

Het verouderde gebouw is van het afvoerputje tot het dak gerenoveerd.,,We waren de enige voetbalclub in Friesland zonder bestuurskamer’’, lacht voorzitter Arno Bokma. ,,Dat kunnen ze nu niet meer zeggen.’’ In zes weken tijd is in het verouderde gebouw een moderne kantine gemaakt. Het dak is compleet vernieuwd, net als het elektra, de vloeren en het plafond. ,,We zaten nog lang te twijfelen over of we de wc’s ook moesten opknappen. Totdat we zagen dat die al gesloopt waren. Toen was de beslissing snel genomen’’, zegt Bokma droogjes.

Huidige onderkomen is een twintig jaar geleden geplaatst door voetballers uit Sint Nicolaasga. Zij wilden graag in hetzelfde team blijven spelen, iets dat bij Renado niet mogelijk bleek en bij FFS wel. Het toen nog houten gebouwtje werd te klein. De voetbalvereniging wist een oude peuter- kleuterschool uit Joure op de kop te tikken die op de plaats van het oude gebouw kwam te staan.

FFS wilde al langere tijd het clubgebouw opknappen. In de eerste plannen moest een gebouw komen aan de lange kant van het veld. Dit plan bleek echter niet haalbaar. Twee jaar geleden kwam het besluit om het huidige gebouw op te knappen. De Rabobank, ING en Stichting Westermeer hebben de verenging subsidie toegekend voor de renovatie.

De aanbesteding is gegund aan sponsor Cornel uit Joure, de werkgever van twee voetballers. Het meeste werk is in de zes weken voor de bouwvak van 2016 gedaan. De weken daarna is iedere zaterdag geklust. ,,Schilder Seinstra uit Vegelinsoord voetbalt dan niet; hij heeft wel in een week tijd de gehele binnenkant geschilderd als sponsoring’’, gaat Bokma verder. ,,In totaal hebben 35 man aan deze klus meegewerkt. Dat is veel meer dan ik gehoopt had. Je moet altijd maar afwachten of mensen bereid zijn om te komen helpen. De leden hebben ook allemaal een gezin, werk en een sociaal leven. Het leven is tegenwoordig druk genoeg. Kennelijk betekent FFS genoeg voor hen om ook hier tijd in te steken.’’

Drie weken geleden is de luifel geplaatst en daarmee de laatste klus voltooid. De leden hebben dit heugelijke feit zaterdag uitgebreid gevierd.

Tekst: Brenda van Olphen