CSC turners door naar kwart finale NK

DUIVEN - In Duiven vonden afgelopen weekend de achtste finales voor het NK plaats voor de selectieturners van CSC Joure.

Zaterdagochtend kwam Kris Huisman uit bij de pupillen niveau 9. Tijdens de wedstrijd liet hij zien netjes te kunnen werken en het niveau goed aan te kunnen. Hij won een prachtige bronzen medaille en een plaats in de kwartfinales. Een verassend maar dik verdiend resultaat. 's Avonds was het de beurt aan Sieger Veenema bij de junioren 2 niveau 6 en aan Ivar Bosgra en Jeroen Smink bij de senioren niveau 5. De jongens hielden in het imponerende deelnemersveld het hoofd koel en lieten stabiele oefeningen zien met de nodige moeilijkheid. Ivar won goud, Jeroen brons en Sieger eindigde als 5e waarmee alle drie de jongens een plek in de kwart finale veilig stelden.

Op zondagmiddag stond Boaz de Hoop in de categorie jeugd niveau 8 als laatste CSC turner ingedeeld. Na een geweldige start op brug zat hij goed in de wedstrijd en liet hij zien mee te kunnen met de 'grote' jongens. Na een vervelende val uit de ringen toonde hij doorzettingsvermogen door zijn oefening prima af te maken. Hij eindigde op een 9e plaats en ook hij stroomt daarmee door naar de kwart finales.