Zilver en brons voor S.H.E.L.L.

OUDEHASKE - Afgelopen weekend waren de plaatsingswedstijden voor de 3e en 4e divisie in Leeuwarden. Dit weekend heeft maar liefst drie zilveren en één bronzen medaille opgeleverd voor gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. uit Oudehaske.

Zaterdag kwam Femke van der Meulen in de categorie Jeugd 1 N4 in actie. Femke kan prachtig, stabiel en krachtig turnen, dit heeft ze dit weekend weer bewezen. Femke mocht in deze pittige categorie de zilveren medaille mee naar huis nemen.

Zondagochtend kwamen Hester Boschma, Chantal Muizelaar en Eva Alleman als eerste in actie. Hester turnt in de categorie Junior E. Ze liet voor het eerst een aantal nieuwe elementen op vloer en sprong zien. Ondanks een foutje op brug mocht Hester de zilveren medaille in ontvangst nemen. Chantal straalde in de categorie Jeugd F. Ze liet zien weer op niveau te zijn na twee jaar afwezigheid op wedstrijden. Ze begon met een val bij de balk, maar maakte dit helemaal goed op alle andere toestellen. Ze genoot zichtbaar van de wedstrijd en werd beloond met een zilveren medaille. Eva (Jeugd E) begon met een schitterende balkoefening. Na problemen met haar vloermuziek was ze de draad even kwijt op de vloer, maar ze pakte de draad weer op bij sprong en brug. Eva mocht naar het podium om het brons op te halen.

In de volgende ronde was het de beurt aan AmkeDurkstra en Sanne Hovenga, beide uitkomend in het niveau Junior F. Amke had helaas een val bij brug, maar knokte zich terug met een super balkoefening. Op vloer straalde ze en turnde ze een aantal nieuwe elementen. Amke werd achtste. Sanne begon succesvol met een nieuw element aan brug, maar had helaas wat minder geluk bij de balk. Sanne eindigde op een keurige twaalfde plek.

Eline van der Veer en Klaske Toering sloten het weekend af. Eline (Senior E) verbaasde zichzelf door alle elementen op brug te halen en daarna ook nog eens op de balk te blijven staan. Ze heeft een prima wedstrijd gedraaid met veel nieuwe elementen en eindigde als achtste. Klaske begon met een prima brugoefening en een wiebelige balk, maar bleef wel staan. Helaas had Klaske op vloer pech, wat resulteerde in een val waar ze zelf niks aan kon doen. Na de teleurstelling herpakte ze zich en liet nog twee prachtige sprongen zien. Klaske eindigde in het hoogste niveau van het weekend, Senior C, op een achtste plek.

Verslag: Sandra Wind