Indoor springwedstrijd ´t Haskelan Sintjohannesga

SINTJOHANNESGA - De jaarlijkse indoor springwedstrijd van ‘t Haske is zaterdag 25 februari gehouden. Dit keer met de vernieuwde bakbodem, wat er toe leidde dat er zo veel deelnemers waren dat er een wachtlijst ontstond.

In dit sterke deelnemersveld deden de leden van ‘t Haske, bij zowel de pony s als de paarden het zeer goed. ’s Morgens vroeg startten de pony s met de klasse B. In de categorie C,D,E, legde Anna de Boer met haar pony Just Nicky beslag op de vierde prijs. In de klasse L startte Gerbrich de boer met Nieland‘s Lynn voor het eerst, dit ging hen heel goed af, want in beide parcoursen waren ze heel snel en foutloos en dus twee keer de eerste prijs. Ook in de klasse M kon ponyruiter Annewil van der Veen met haar pony Desperado goed mee doen, zij bemachtigde de tweede prijs.

‘s Middags was het de beurt aan de paarden. In de klasse B werd Lineke Nieuwland met Fayrouche twee keer knap tweede met twee mooie foutloze rondjes in een stijl van 66,5 punten.In deze klasse kreeg Agnes Kramer met Evidence Emaire nog een vierde en een vijfde prijs met 64 punten. In de klasse L werd Anna Folien van der Meer met Dare to Be eerste met een super snelle tijd.

Bij de Friese Kampioenschappen was er nog meer succes; Anna de Boer met Just Nicky kreeg een zevende prijs in de klasse B. Bij de paarden won Jorrit Alta met mr Gentle VDM een vierde prijs in de klasse B. In de klasse L werd Jorrit Alta reservekampioen in de klasse L met Luinstra’s Fenia. En mag hij naar het Nederlands Kampioenschap in Ermelo op 24 maart.