Nipt verlies voor Jouster korfballers: Joure – Westergo

JOURE - De laatste thuiswedstrijd in de zaal was een treffen tussen de nummers zeven, Joure en zes, Westergo uit Bolsward. Beide ploegen hadden tot dusverre acht punten verzameld, de ploegen waren reeds veilig gespeeld en de enige inzet was de eer deze zaterdag. Na een tamme eerst helft van beide kanten, wist Joure na een grote achterstand in de tweede helft bijna nog langszij te komen. Maar het moest uiteindelijk toch de punten aan Westergo laten.

Het duurde lang voordat de eerste goal van de wedstrijd viel. Het spel van Joure werd succesvol door de gasten ontregeld, resulterend in veel aanvallen waarbij maar éénmaal geschoten werd. Ook Westergo speelde niet goed maar kwam na vijf minuten toch als eerste op het scorebord. Marc Vrieseling wist van afstand snel deze treffer te beantwoorden. Na de vakwissel was het Elmar van Spil die de Jousters op voorsprong schoot. De bezoekers uit Bolsward wisten hierna weer langszij te komen en liepen vervolgens ook uit, het verschil werd maximaal drie goals. Maar de doelpunten waren schaars deze middag, tegen het einde van de eerste helft vielen de goals echter in rap tempo. De Jousters zochten na enig fortuin de kleedkamers op met de kleinst mogelijke achterstand, 6-7.

In de tweede helft was de geest uit de fles. Westergo wist ineens moeiteloos de korf te vinden. De een na de andere goal werd er gescoord. Joure kon alleen maar proberen aan te haken maar slaagde daar niet goed in, het verschil werd een aantal keer op vijf gezet en de situatie leek vrij uitzichtloos. Een dubbele wissel bleek in eerst instantie ook geen soelaas te bieden, maar de laatste vijf minuten werd er door de Joustersplotseling uit een heel ander vaatje getapt. Marc Vrieseling was doeltreffend in een goed lopende aanval en in het andere vak nam Redmar Bijma de boel op sleeptouw met een paar mooie goals. Na een doelpunt van Martijn van Dijk was het verschil nog maar één, 16-17. Een hectische slotfase volgde hierna, waarbij zelfs nog een kaart viel aan de zijde van de bezoekers. Met hangen en wurgen wist Westergo toch te winnen en zo blijft Joure op de zevende plaats staan.

Volgende week speelt Joure de laatste zaalwedstrijd in Balk tegen kampioen DTG, zij zijn tot nu toe ongeslagen en misschien dat de Jousters ervoor kunnen zorgen dat ze niet ongeslagen kampioen worden.

Martijn van Dijk