Negen medailles en twee Fries Kampioenen voor CSC Joure in Harkema

HARKEMA/JOURE - Een grote delegatie jongens van CSC Joure turnde zaterdag 4 maart hun tweede wedstrijd in Harkema. Naast de dagprijzen, werden hier ook over beide wedstrijden de medailles voor het Fries Kampioenschap uitgedeeld. 

De jongens lieten zien in de afgelopen tijd veel te hebben geleerd en ook op het gebied van netheid sterk te zijn verbeterd. Dit leverde de club in totaal negen medailles en twee Fries Kampioenen op.

Bij de instappers en pupillen niveau 13 werd Arjen Breimer 6e én uitgeroepen tot Fries Kampioen vanwege een hele sterke eerste wedstrijd. Sjouke Osinga pakte het brons van de dag. Hidde Hoekstra werd 5e en Hylke Breimer 7e in deze categorie.

Bij de jeugd niveau 13 pakte Gerben van den Berg brons voor zowel de dagprijs als het FK. Bij de benjamins niveau 13 kreeg Sverre van der Roest het zilver en Wen Faber het goud omgehangen voor de dag zelf én het FK. De Friese Kampioenen kregen naast een gouden medaille, ook een mooie Friese sjerp omgehangen. B

ij de instappers niveau 14 eindigde Remco van Dellen op een nette 5e plaats en werd Joey Halma 8e. In een spannende laatste wedstrijd met goede punten en leermomenten won Sake Kramer (benjamin 15) dik verdiend de bronzen dagprijs. Yarno A'Nijeholt eindigde in deze categorie op een 8e plaats. Sten Atsma (jeugd 11) en Laurens Zoetendal (pupil 11) werden tot slot beide 7e in hun niveau.

Op 13 mei vinden in Lemmer de districtsfinales plaats waar veel van deze jongens zich met hun resultaten voor hebben geplaatst. Wen, Sverre, Sjouke, Hidde, Arjen, Hylke, Joey, Remco, Laurens, Yarno en Sake zijn zeker van een plek in de districtsfinales.