Groen Doen zoekt nieuwe vrijwilligers voor natuureducatie

OUDEMIRDUM - GroenDoen zoekt nieuwe vrijwilligers voor natuureducatie.

Ze zoekt mensen die graag in de natuur zijn en kinderen daar ook graag veel over willen leren. Er zijn verschillende leuke natuur educatieve activiteiten in de omgeving van Oudemirdum. Zoals bij de ‘Egelsurvival’, ‘Kees de koolmees’, ‘Biologiedagen’, ‘Op aventoer bij de boer’, ‘de Eendenkooi’, ‘Spelen tot je groen ziet’ en ‘Natuurwijs’. Daarnaast worden er ook verschillende leuke losse activiteiten georganiseerd het hele jaar door vanuit Bezoekerscentrum Mar en Klif en de Natuurschuur. Wie vrijwilligier wil worden, kan nemencontact op met Donna van Groen Doen of Marjon van Staatsbosbeheer.

Groen Doen is het netwerk voor Natuur- en Milieueducatie in de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren. Samen met verschillende partners wordt een uitgebreid aanbod van natuuractiviteiten voor (vooral) basisscholen georganiseerd. De activiteiten vinden plaats in het voorjaar en in het najaar. Affiniteit met kinderen en met natuur is nodig, kennis van de natuur is welkom.

In de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren staat natuur- en milieueducatie voor basisscholen flink op de kaart. Via het netwerk Groen Doen kunnen scholen meedoen aan verschillende natuuractiviteiten en duurzaamheidsprojecten. Leerkrachten gaan lekker met de klas een ochtend op onderzoek in de natuur of doen mee aan een spelprogramma in de natuur. De meeste activiteiten van Groen Doen worden begeleid door vrijwilligers.

Vrijwilligers kunnen eerst 1 of 2 keer meelopen met een activiteit. Vrijwilligers ontvangen een onkosten-/reiskostenvergoeding en worden uiteraard uitgenodigd voor alle leuke (natuur)activiteiten die wij voor onze vrijwilligers organiseren.

Belangstelling of informatie: mailen of bellen met Donna van der Gragt, coördinator Groen Doen, info@groendoen.net / 0514-571777 of met Marjon Kommer van Staatsbosbeheer, m.kommer@staatsbosbeheer.nl / 06-20655675.