Joure verliest bij kampioen DTG (Wijckel)

JOURE - Voordat Joure weer aan de veldcompetitie begon, moest er nog één zaalwedstrijd afgewerkt worden. DTG uit Wijckel was de opponent, zij waren reeds kampioen, overigens geheel terecht, en het was te zien dat de druk er bij hun af was.

De thuisploeg was de gehele wedstrijd veel sterker, alleen konden zij dit nooit in de score uitdrukken, er werden ontzettend veel kansen gemist, maar aan de andere kant kon Joure maar moeilijk überhaupt tot fatsoenlijke aanvallen komen. DTG won uiteindelijk terecht de wedstrijd, 16-9.

De eerste bal die richting de korf ging van DTG was direct een doelpunt. De schrik zat er even in bij de Jousters maar al snel bleek dat het daarna veel moeizamer zou worden bij DTG. De een na de andere kans werd gemist en na een kwartier spelen stond er een 4-1 stand op het bord. Aan Jouster zijde had Kim Vrieseling de eerste goal genoteerd. Joure wist hierna ook op twee verschil te komen door een doelpunt van Elmar van Spil. De thuisploeg wist hierna langzaam het gaatje uit te bouwen, af en toe wisten de Jousters nog te scoren en bij de rust was het 8-4.

De tweede helft kende vele gelijkenissen met de eerste helft. Dit was wederom in de score zichtbaar. De invallers van Joure maakten allebei nog een doelpunt, maar aanspraak op de overwinning zouden de Jousters nooit maken. Bij een stand van 16-9 floot de scheids af en het vizier kan nu definitief richting het veld.

Joure staat momenteel op de tweede plaats, één punt achter de koploper. Een spannend veldseizoen ligt er in het verschiet en Joure wil zich nadrukkelijk in de strijd om het kampioenschap mengen. Zaterdag 25 maart speelt Joure de eerste wedstrijd, thuis tegen Spannum om 15:30.

Martijn van Dijk