Muzikaal theaterverhaal over lied Lili Marleen

JOURE - Het Iepen Doar seizoen wordt op woensdag 22 maart afgesloten met een geweldige uitsmijter. Zangeres Inez Timmer houdt een muzikale lezing, waarin zij de spannende en verrassende geschiedenis vertelt van het lied Lili Marleen.

In de Tweede Wereldoorlog betekende dit lied veel voor de soldaten aan het front. Maar ook nu nog is het lied actueel als symbool voor een universeel verlangen naar vrede en geborgenheid. Inez leidt ons vanaf 14:00 uur langs de levens van de sterren, soldaten en burgers van begin 20e eeuw. En langs de angsten, dromen en hoop die ons ook nu nog elke dag bezighouden. Iepen Doar vindt plaats bij Miks welzijn, Brugstraat 1 te Joure. De entree bedraagt vijf euro (inclusief een consumptie). Aanmelding vooraf is niet mogelijk. Er is plaats voor 55 belangstellenden. In het najaar zal weer gestart worden met een nieuwe reeks boeiende lezingen.

Iepen Doar biedt een afwisselend winterprogramma, met lezingen rond cultuur, natuur en historie. De bijeenkomsten worden georganiseerd op diverse woensdagmiddagen door Miks welzijn, in samenwerking met vrijwilligers. Voor meer informatie bel met Miks welzijn op 0513-414593 en vraag naar Rosalie de Konink.