Tweemaal zilver en tweemaal brons voor G.V. S.H.E.L.L.

LEMMER - De turnsters van wedstrijdgroep 3 hadden afgelopen zaterdag hun tweede plaatsingswedstrijd in Lemmer.

Senna Wisman startte de dag voor S.H.E.L.L. Senna begon de dag met een klein foutje op vloer, maar verbeterde haarzelf op de andere drie toestellen. Helaas net geen medaille, maar wat heeft ze een vooruitgang laten zien. Senna eindigde op de vijfde plaats.

In de tweede ronde kwamen Elise Servaas, Lauren Blank, Silke van der Meulen en Birgit IJpma. Elise viel helaas met radslag van de balk, maar liet daarnaast drie prachtige oefeningen zien op de andere toestellen. Dit werd beloond met een zilveren medaille. Ook was er een zilveren medaille voor Lauren. Silke had helaas een foutje bij brug, maar turnde verder stabiel. Ze werd vijfde. Birgit liet iedereen even schrikken bij het inturnen op balk, maar bleef op de balk staan bij de wedstrijdoefening. Birgit werd zevende.

In ronde drie kwamen Joy Oleri en Sarita Kooistra in Actie. Joy haar sprong was prachtig, maakte en gek foutje bij brug, maar liet op vloer voor het eerst een flikflak zien. Sarita turnde foutloos op sprong, brug en balk, maar op de vloer ging het even mis. Sarita kreeg de bronzen medaile omgehangen en Joy moest het deze keer doen met een negende plek.

Ilse Pekema sloot de dag af. De vorige keer eindigde ze net naast de medailles en stiekem had ze vandaag een missie. Die missie is geslaagd. Ilse is derde geworden. Het is nu afwachten welke turnsters zich hebben geplaatst voor de Friese Kampioenschappen.

Sandra Wind