Agenda | Leo Fijen komt naar Joure

JOURE - Leo Fijen is historicus en journalist. Hij was hoofdredacteur journalistiek en levensbeschouwing van KRO-NCRV. Tot eind december 2015 was hij verantwoordelijk voor de omroep RKK. Fijen is een uitermate boeiend spreker die een ieder mee neemt op het pad van zijn lezing.

Theo Huisman KBO Joure: ,,We zijn bijzonder gelukkig met de toezegging van Leo Fijen om te komen. Met de PCOB hebben we de afspraak dat we jaarlijks,om en om, een programma opstellen voor onze leden. Dit jaar heeft KBO Sint Nicolaasga ook gezegd dat ze mee willen doen. Door deze samenwerking kunnen we dit prachtige aanbod voor onze leden en belangstellenden realiseren. Een initiatief waar we blij mee kunnen zijn.’’ Het thema van de lezing door Leo Fijen is ‘De kans om in de herfst van je leven weer jong van hart te worden’.Als je jong van geest wilt worden, moet je afrekenen met de schaduwen en teleurstellingen, die je misschien ooit eens meegemaakt hebt. Als je dat niet doet of er geen tijd voor neemt, blijven die gedachten je plagen en dat zorgt ervoor dat je als het ware met de bril van het verleden nog op naar je toekomst kijkt. ‘En dat gaat niet lukken’.

Met deze visie op het leven, bespreekt hij het inspirerende thema op de bijeenkomst. De bijeenkomst van KBO en PCOB is op vrijdag 24 maart in Mattheuskerk in Joure. Aanvang 14.30 uur. Gratis entree.