Pannenkoekendag op Westermarskoalle

JOURE - De elfde editie van Nationale Pannenkoekdag is afgelopen vrijdag 24 maart op de Westermarskoalle in Joure niet ongemerkt voorbijgegaan. De leerlingen van groep 7 gingen enthousiast aan de bak om ouderen in het zonnetje te zetten. Zo'n 60 zelfgebakken pannenkoeken vonden gretig aftrek onder ouderen uit de buurt van de school.

De kinderen uit de groepen 1 tot en met 8 kregen ook allemaal pannenkoeken die waren gebakken door moeders van de leerlingen. De ouderen kwamen in de klassen een hapje mee eten en de hal van de school was ingericht als pannenkoekenrestaurant. Als extra kers op de pannenkoek kregen de ouderen een rondleiding door de school verzorgd door de leerlingen.

,,Het was één groot smulfestijn’’, aldus directeur Bert Kampherbeek en dat is zoals Nationale Pannenkoekdag bedoeld is: een feestje voor jong en oud met zelfgebakken pannenkoeken in de hoofdrol. De eerste Nationale Pannenkoekdag vond plaats in 2007. Mede dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, meesters en juffen basisscholen is Nationale Pannenkoekdag uitgegroeid tot een landelijk evenement.