Twee keer vijf generaties vereeuwigd

Joure - ,,Dat we twee keer achter elkaar een foto hebben kunnen maken van vijf generaties in onze familie geeft mij een heel dankbaar gevoel," vertelt Karin Ponne uit Langweer.

"De eerste foto is gemaakt in het jaar 1990 toen ikzelf net moeder was geworden. Van links naar rechts zie je betovergrootmoeder Froukje Bles-Meilof toen 93 jaar, overgrootmoeder Margje (Makke) de Jong-Bles (66), baby Steffan Velthuis, Karin Ponne (22) en grootmoeder Froukje Ponne-de Jong (43). Op de tweede foto, die recent is genomen, staan van links naar rechts vader Steffan Velthuis (26), betovergrootmoeder Margje (Makke) de Jong-Bles (92), baby Fayenn Velthuis, overgrootmoeder Froukje Ponne-de Jong (69) en grootmoeder Karin Ponne (48)."

Warme liefdevolle familie

"Ik bewaar prachtige herinneringen aan mijn jeugd," vertelt Karin. "Onze familieband is heel hecht. We zijn een warme liefdevolle familie. En nu ben ik zelf oma geworden, terwijl mijn eigen oma ook nog leeft, dat zorgt voor een bijzonder gevoel. Anders gezegd, mijn oma heeft een kleindochter die beppe is geworden. Dat is zo leuk. Ik besef heel goed dat het een grote rijkdom is en ben er ook heel dankbaar voor. Ik hoop dat ik net zo'n leuke beppe voor mijn kleinkind zal worden als mijn eigen beppe voor mij is. Zij is een prachtig voorbeeld voor mij. We zijn allemaal heel betrokken bij haar en andersom heeft ze ook altijd veel belangstelling voor ons. Het was best een avontuur om haar van Doniahiem naar Langweer te krijgen om het jongste lid van onze familie in haar armen te kunnen houden, maar het is gelukt. De vijf geslachten zijn met elkaar vereeuwigd en betovergrootmoeder Makke vond het prachtig . Het was een ontroerend moment, waar we met elkaar heel erg van hebben genoten."

Gea de Jong-Oud