Kleur en fleur in Goingarijp

GOINGARIJP - ,,Laten we het zaad over God’s akker zaaien”, zo beëindigde Willem Feenstra zijn toespraakje afgelopen zaterdagmiddag voorafgaande aan de inzaai-middag van de bloemenweide in Goingarijp.

En dat was niet tegen dovenmansoren gezegd, want de opkomst van dorpsbewoners was boven verwachting hoog. Men zaaide dat het een lieve lust was. Kinderen met emmertjes en kruiwagentjes, volwassenen met harken in alle formaten.

De kokmeeuw trok zich overigens niets aan van al deze drukte en broedde met veel elan onverminderd en onverstoorbaar door. Nu is het wachten op een buitje regen waarna ongetwijfeld de eerste zaden zullen ontkiemen en er een veelkleurige bloemenzee zal ontstaan. Een bloemenzee, waaraan vlinders, bijen en hommels zich te goed kunnen doen en zo kunnen zorgen voor de bestuiving van andere gewassen.

Een klein gedeelte van het grondgebied is ingericht voor moestuintjes van schoolkinderen. Onder leiding en toezicht van ouders zullen kinderen hier af en toe in hun eigen tuintje kunnen tuinieren.