Jesse Vriend moet Anton Ketellapper doen vergeten bij Team Stehmann

ZALTBOMMEL - Jesse Vriend zal komend seizoen uitkomen voor Team Stehmann. De 21-jarige nummer drie van het eindklassement van de KPN Marathon Cup voor Beloften komt over van het Schaatsinstituut.

Bij zijn nieuwe ploeg zal Vriend de gestopte Anton Ketellapper gaan vervangen. Ploegleider Mario Donker is erg blij met de komst van Jesse Vriend, die hij als een waardig vervanger ziet voor Anton Ketellapper. "Jesse is een slimme jongen met een goede mentaliteit. We hopen dan ook dat hij het komende seizoen weer mooie dingen laat zien."

Vriend was afgelopen seizoen goed voor een zilveren medaille tijdens het NK voor Neo-Senioren en eindigde de Cup als derde in het algemene klassement. Hij zal nog niet de stap omhoog gaan maken, maar volgens Donker ligt die stap wel in de nabije toekomst in het verschiet voor de schaatser uit Hoogkarspel. "Wij zullen er alles aan gaan doen om Jesse klaar te stomen voor het grotere werk bij de Topdivisie."

Afgelopen seizoen bemachtigde Vriend’s nieuwe ploeg een derde plaats in het ploegenklassement in de Beloftedivisie. Naast Vriend bestaat Team Stehmann volgend seizoen opnieuw uit Hugo Heijnen (Boxmeer), Robbert Mekelenkamp (Oostwold) en Arjen van der Kieft (Wormerveer). Roel van der Stelt (Genderen) zal als vijfde rijder meetrainen maar komt opnieuw in een neutraal pak uit.

Martin van Hemert