Buurtbakkie met tabletpret in Terherne

TERHERNE - Dit voorjaar willen Bibliotheek Mar en Fean en Miks welzijn in de Buorkerij in Terherne starten met een nieuw initiatief ‘Buurtbakkie met Tabletpret’.

Deze ontmoetingsactiviteit is met name gericht op (oudere) mensen die nog geen of weinig computer ervaring hebben. Voor iedereen die dit tot nu toe niet wilde, niet aandurfde of er door omstandigheden nooit aan begonnen is. Tijdens Buurtbakkie met Tabletpret drinken ze met elkaar een lekker kopje koffie. Verder krijgen de deelnemers informatie over het gebruik van een Tablet en gaat iedereen hiermee op een speelse manier aan de slag met de hulp van geduldige vrijwilligers. De mogelijkheden van het tablet zijn eindeloos voor bijvoorbeeld voor het maken van foto’s, het doen van spelletjes en het opzoeken van informatie over de hobby. Maar ook voor het onderhouden van contacten met familie door middel van bellen via een beeldscherm of met zorgverleners.

Buurtbakkie zal in Terherne 8 keer wekelijks worden georganiseerd. De start is op woensdag 3 mei, van 10 tot 11.30 uur. Aanmelden kan (uiterlijk 26 april) bij Henk en Akke Loman: (0566)689307. Naast deelnemers is de bibliotheek ook op zoek naar enkele dorpsgenoten, die willen helpen bij Buurtbakkie. Aanmelden kan via rdekonink@miks-welzijn.nl of via Miks: 0513-414593 (vragen naar Rosalie de Konink).