Door de stegen van Midstraat

Joure - Kruissteeg, Simonssteeg, Geelgieterssteeg en de Roskamsteeg zijn een paar van de stegen van de Jouster Midstraat. Het Histoarysk Wurkferbân Skarsterlân (HWS) heeft alle stegen in beeld gebracht.

Op zondag 23 april presenteren zij voor de tweede maal hun bevindingen in een film met als bioscoop de Doopsgezinde kerk. De vertoning op 26 maart trok een volle zaal. Het HWS heeft daarom besloten om de film nogmaals te tonen.

In de twee uur durende film ‘Als stegen konden vertellen… ‘ wisselen oude foto’s af met recent gefilmd materiaal. Oude bedrijven en oud bewoners komen aan bod. De research zorgde voor een goed inzicht achter de Midstraat. ,,Er bevindt zich een hele rare infrastructuur achter de winkelstraat’’, vertelt Hanneke Staal.,,Daar verbaasde ik mij echt over. Als je zo alle stegen langsgaat, besef je dat er een heel leven achter de Midstraat is dat allemaal verscholen ligt.’’

Als stegen konden vertellen… Filmvertoning van stegen aan de Midstraat van Joure, zondagmiddag 23 april om 14.00 uur in de Doopsgezinde kerk van Joure, toegang € 7,50 inclusief koffie of thee.

Brenda van Olphen