Open lessen tekenen, schilderen en keramiek

Joure - Op dinsdag 18 en donderdag 20 april houden de docenten Keramiek en Tekenen & schilderen open lessen voor belangstellenden. De lessen vinden plaats in It Toanhûs in Joure.

De huidige cursisten zijn deze lessen ook aanwezig. U kunt een kijkje komen nemen hoe de cursisten aan het werk zijn maar natuurlijk mag u ook zelf aan de slag onder deskundige leiding van de ervaren docenten Esther Eggink en Rosa Pennings.

Docent Esther Eggink heeft de kunstacademie in Arnhem afgerond en geeft al sinds 2008 teken en schilderles aan het Toanhûs. Op dit moment studeert zij sinds 2 jaar aan de prestigieuze Portretschool Amsterdam omdat zij zich graag wilde specialiseren in het schilderen van portretten. In juni sluit zij haar studie af met een expositie; De kwetsbare mens - ‘weerzien in Damascus’.

Rosa Pennings heeft de ambachtelijke keramische opleiding aan het SBB in Gouda gevolgd en heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het werken met klei en glazuren.

De open les Keramiek is op dinsdagochtend van 9.00 tot 11.30 uur. De Tekenen & schilderen lessen zijn op dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur óf op donderdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur. Voor meer informatie over de cursussen en aanmelden voor de open les kunt u terecht op www.toanhus.nl.

It Toanhûs is het Centrum voor de Kunsten in De Fryske Marren. Zij bieden een breed aanbod van cursussen en lessen op het gebied van Muziek, Dans, Kunst & Design en Theater.