Verlies Joure op bezoek bij NQL

BURDAARD - In een winderig Burdaard speelde Joure vooral tegen zichzelf. In een matige wedstrijd zag het de kansen op winst, al in de eerste helft vervliegen. In de tweede helft speelde de thuisploeg aan de ‘verkeerde’ kant van het veld en ondervond het zelf ook veel hinder van de weergoden, de opgebouwde voorsprong was echter groot genoeg om te winnen.

De Jousters pakten nog wel de eerste voorsprong van de wedstrijd, maar daarna was het NQL dat ernaast kwam en ruimschoots uitliep. Zowel van afstand als met doorloopballen was de ploeg uit Burdaard vrij zuiver. De Jousters konden maar op een klein deel van het vak goed spelen en werden daar stevig onder druk gezet door de thuisploeg. Pas richting het eind van de eerste helft volgde een tweede goal voor de Jousters. In de tussentijd was NQL reeds uitgelopen naar tien goals. Met een pijnlijke tussenstand van 10-2 werden de warme kleedkamers opgezocht.

Joure zou het in theorie makkelijker moeten hebben in de tweede helft, maar niets was minder waar. De thuisploeg wist de voorsprong te verruimen tot twaalf doelpunten! In het laatste kwart van de wedstrijd kwamen er nog twee verse krachten in bij Joure en zij wisten samen nog drie goals te maken. Redmar Bijma wist ook nog zijn tweede van de middag te maken. Er werd uiteindelijk verloren met 14-6. Een wedstrijd om snel te vergeten. Op 6 mei speelt Joure een thuiswedstrijd tegen Deinum om 1530.

Martijn van Dijk