NOV Touring geopend

OUWSTERHAULE - Burgemeester Fred Veenstra heeft donderdag het NOV Touring, de reisafdeling van het Busmuseum, geopend in Ouwsterhaule.

Na de openingshandeling was er voor de gasten de mogelijkheid om de garage te bekijken. Hier stonden onder andere diverse voertuigen opgesteld voor de restauratie. Folkert Wesseling en Adrie de Jong treden op in de en rondom de bussen.

Het Nationaal openbaar vervoer museum beschikt over een reisafdeling, die sinds eind 2014 in NOV Touring BV is ondergebracht. NOV Touring B.V. verzorgt groepsvervoer waaronder schoolreisjes en vervoer naar festivals, pendeldiensten en personenvervoer bij bruiloften, familiefeesten- en bedrijfsfeesten. Dat gebeurt met een aantal klassieke autobussen, die dateren uit de 50, 60, 70, 80 en 90 jaren van de vorige eeuw.

Daarnaast houdt de NOV Touring BV zich nog bezig met het onderhoud aan en reparatie van haar eigen autobussen en aan vrachtwagens en autobussen van derden. NOV Touring B.V. heeft vooral als doel het museum in stand te houden.