Jouster waterpoloërs fietsend naar Berlijn voor Kika

JOURE - Een delegatie van waterpolo SGHA heren 4 vertrekt maandag 1 mei vanaf De Merk in Joure op de fiets naar Berlijn. Zij doen dit voor het goede doel KIKA.

Het doel is om op vrijdagmiddag 5 mei aan te komen bij het Olympisch stadion in Berlijn. Het startschot voor de fietstocht zal worden gegeven door de voorzitter van voetbalclub SC Heerenveen, Luuc Eisenga. Zowel in natura als door middel van donaties wordt de actie inmiddels door diverse partijen ondersteund. Ook de Westermarskoalle uit Joure ondersteunt de actie. Kinderen van zowel groep 3 als 4 zullen een haag vormen en de heren uitzwaaien.

Onderweg spelen de heren maandagmiddag in Ter Apel nog een waterpolowedstrijd tegen een gelegenheidsteam van ESTA in het buitenbad. Daarna trekken de mannen verder naar Duitsland. Bij aankomst in Berlijn staat er nog een uitdaging te wachten. SGHA heren 4 speelt dan nog een wedstrijd tegen de recordkampioen van de Bundesliga, Spandau 04. In dit team speelt onder andere waterpolo international Luuk Gielen. De heren hebben het streven om met deze actie minimaal een bedrag van vierduizend euro bij elkaar te fietsen.

Mocht u de heren ook nog wat extra wind in de rug willen bezorgen dan kan dat via de volgende link: www.sghasupporter.nl/fietskika. Tevens kunt u de heren volgen via Facebook onder de naam ‘SGHA 4 KIKA’.