Robots nemen basisschool It Haskerfjild over

JOURE - Robots op school en in de klas. De afgelopen weken hebben de leerlingen van It Haskerfjild kennis gemaakt met de Meccanoid robots.

Deze robots hebben de leerlingen van groep 8 zelf in elkaar gezet. Vervolgens was het tijd om de mogelijkheden te verkennen. De robots kunnen namelijk op verschillende manier geprogrammeerd worden.

De Meccanoid robots passen in de leerlijn Computational Thinking, één van de vaardigheden die is beschreven in de 21st Century Skills, de 21-eeuwse vaardigheden. De zelfbouwrobot brengt de kinderen in aanraking met techniek, ze zetten deze zelfbouwrobot in elkaar, maar ook met programmeren. Ze gaan de robot zelf programmeren via verschillende programma's. Zo worden ook de executieve functies van de leerlingen ontwikkeld.

De Meccanoid robot is onderdeel van een project van het Innovatie Cluster Drachten, die heeft zich tot doel gesteld om er voor te zorgen dat alle 400 Friese basisscholen een Meccanoid robot krijgen. Om leerlinge voor zowel techniek als programmeren enthousiast te maken.