C.S.C. Turnsters Anneke Veenema en Geertje de Jong pakken zilver

NIEUWEHORNE - Dit weekend vonden in Nieuwehorne de tweede plaatsingswedstrijden plaats van wedstrijdgroep 5 (div. 3/4/5) voor het FK.

Op zondag was het in de eerste wedstrijd de beurt aan Chantal Lenes (jeugd F) en Anneke, Anniek en Freke (junior D). Ze turnden allemaal best een goede wedstrijd, maar helaas ging het bij Anniek en Freke even mis op brug. Anniek stond daardoor dan ook net naast het podium met een 4e plaats, maar Anneke scoorde genoeg voor een zilveren medaille! In de laatste wedstrijd moest Geertje (senior C) nog bij de senioren turnen en deed dit uitstekend. Helaas had zij ook één foutje op brug, anders was ze misschien wel eerste worden. Nu moest ze net als Anneke genoegen nemen met een zeer verdiende en ook zeker mooie zilveren plak.

Op zaterdag turnden Marleen Pool (senior F), Silke Roossien (junior D) en Britt Ferwerda (senior D). Marleen turnde bij de senioren slechts twee toestellen, balk en vloer. Vooral op vloer deed ze dit erg verdienstelijk. Silke turnde bij de junioren, ondanks blessures, een vrijwel foutloze wedstrijd waarbij ze uitblonk op balk. Ze werd netjes 6e. Als laatste was het de beurt aan Britt bij de senioren. Zij turnde erg sterk op balk en brug, ze behaalde op beide toestellen de 3e score, maar maakte op vloer helaas een foutje. Zij eindigde op een 5e plaats.

Binnenkort wordt bekend gemaakt welke dames doorstomen naar het FK dat op 17 juni in onze eigen turnhal gehouden wordt.

Fredau Buwalda