Goud, zilver en brons voor G.V. S.H.E.L.L.

NIEUWEHORNE - De tweede plaatsingswedstrijd voor alle turnsters uit wedstrijdgroep 5 vond afgelopen weekend plaats in Nieuwehorne. Ook Gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. was hier vertegenwoordigd.

Femke van der Meulen (Jeugd 1 N4) mocht op zaterdag laten zien wat ze kon. Ze begon sterk op sprong en zette dit door op alle toestellen. Femke mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen en is door naar de Friese Kampioenschappen op 17 juni te Joure.

Op zondag waren de andere turnsters van G.V. S.H.E.L.L. aan de beurt. In de ochtend startten maar liefst 5 meiden; Chantal Muizelaar (jeugd F), Eva Alleman (Jeugd E), Lianne Hovius en Sylvia Hogewerf (Junior D) en Hester Boschma (Junior E). Sylvia en Lianne hadden deze wedstrijd de gelegenheid om vrij te turnen en om nieuwe dingen te proberen, dit omdat ze de eerste wedstrijd hebben gemist. Lianne mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen, Sylvia eindigde vlak achter Lianne op plek vijf. Eva turnde prachtig op balk en vloer en zat heerlijk in de wedstrijd. Opeens was daar op brug een onverwachte fout, maar alsnog was deze wedstrijd goed genoeg voor een bronzen medaille voor Eva. Hester had een wedstrijd met iets teveel kleine foutjes, maar ook voor haar genoeg positieve punten. Voor Hester was er vandaag een zesde plek. De ster van de ochtend ‘Chantal’ straalde op de wedstrijdvloer. Ze turnde vier perfecte toestellen, daar past maar één medaille bij en dat is goud. Ook Eva, Hester en Chantal zijn door naar de Friese Kampioenschappen.

In de tweede wedstrijdronde waren Sanne Hovenga en Amke Durkstra (Junior F) aan de beurt. Deze dames begonnen op sprong, waar Sanne voor het eerst een nieuwe sprong liet zien. Door naar brug, Sanne turnde hier een super oefening, helaas moest Amke een val incasseren. Op het toestel balk was dat precies andersom. De meiden sloten af met twee prima vloeroefeningen. De verrassing was enorm bij de prijsuitreiking: zilver voor Sanne. Amke werd netjes achtste. Over twee plaatsingswedstrijden is Amke door naar het FK, Sanne staat eerste reserve.

De seniorturnsters Eline van der Veer (Senior E) en Klaske Toering (Senior C) sloten de dag af. Eline liet iedereen schrikken met haar afsprong van brug, behalve zichzelf. Vervolgens turnde ze prima oefeningen op de andere drie toestellen. Eline werd keurig negende. Klaske had een prima brugoefening. Op balk helaas een val, maar de rest van de oefening was meer dan prima. Klaske sloot haar wedstrijd af met twee mooie sprongen. Klaske eindigde als achtste. Als laatste is ook Klaske door naar het FK.

G.V. S.H.E.L.L. mag maar liefst met 20 deelnemers naar de Friese Kampioenschappen.

Sandra Wind