Ingezonden brief | Fietsers in Midstraat ergernis van veel mensen

Joure - Over ingezonden stukken kan niet worden gecorrespondeerd. Zij kunnen ook niet worden teruggezonden. Anonieme inzendingen worden niet in behandeling genomen. De redactie behoudt zich te allen tijde het recht voor de stukken in te korten en houdt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Fietsers in Midstraat ergernis van veel mensen

In de Midstraat mag op zaterdag niet gefietst worden. Echter op zaterdagmiddag om ongeveer 15.30 uur kwam ik samen met mijn echtgenote van af de Flecke het stuk Midstraat binnen waar je niet mag fietsen en wat gebeurt? Zeker 15 fietsers allemaal gewoon fietsend, omdat het ook nog eens 85% jeugd is bijna allemaal met smartphone in de hand en gewoon erop rekenen dat de oude mensen wel aan de kant gaan.

Hoogtepunt was wel dat er een Blauw-witte scooter met zeker 30 km per uur ook nog eens erdoorheen reed. Bestuurder droeg een blauw witte helm. Mijn vraag is waar is het toezicht? Mijn voorstel is dat er van de hele Midstraat een wandelgebied wordt gemaakt, zoals in elke zichzelf respecterende stad en dorp al lang geleden is gebeurt.

En dat toezicht bekeuringen voor overtreden beginnen met minimaal €100,00. Ook voor de jeugd. Wij zijn beide 66 jaar en hebben als principe dat we alleen kopen bij de plaatselijke middenstand. Maar als die niet meewerkt om de Midstraat anno nu te maken en ook hun banner en andere reclameuitingen daar neer te zetten waar ze horen, namelijk voor hun deur, dan kom ik niet meer winkelen en ga publiek.

Jan Tjallema