Ingezonden brief | Valt De Fryske Marren terug in 18e eeuw

Joure - Over ingezonden stukken kan niet worden gecorrespondeerd. Zij kunnen ook niet worden teruggezonden. Anonieme inzendingen worden niet in behandeling genomen. De redactie behoudt zich te allen tijde het recht voor de stukken in te korten en houdt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud.

In Joure hebben we de beschikking over een uitstekend zwembad, dat al jaren op een voortreffelijke manier wordt geleid. Daardoor draait het in tegenstelling tot de meeste zwembaden zonder verlies.

Maar het heeft één nadeel. Het beschikt over een directeur die een eigen mening heeft en die al enige jaren op de juiste plaatsen naar voren brengt. Alleen dit wordt niet op prijs gesteld, want daarmee legt hij bloot wat er bij de gemeente schort. Het schort namelijk aan goed toezicht. Het is toch van de zotte, dat hij daar op moet wijzen. Dit dient de afdeling handhaving van de gemeente aan de kaak te stellen. Maar als die daarin tekort schiet wat gebeurt dan? De gemakkelijkste weg als bestuurder is dan om deze klokkenluider te ontslaan. Zo hoef je niet in eigen vlees te snijden en een beerput open te trekken.

Dat dit onterecht is en op den duur de gemeenschap veel geld kost zien we dan wel weer. Waarom is het in de politiek zo stil gebleven tot dit moment? Is er vanuit B & W druk uitgeoefend op de politieke partijen om dit buiten de publiciteit te houden? Gemeenteraadsleden, dit kon wel in de 18e eeuw, maar past niet meer in ons huidige bestel. Wij als zwemmers verwachten, dat u als onze vertegenwoordigers uw werk doet en onderzoekt wat hier aan de hand is.

Marten Bosgra, Joure