Excelsior Ouwsterhaule op concertreis naar Drolshagen

OUWSTERHAULE - Op uitnodiging van onze Duitse Musikfreunde uit Schreibershof is muziekvereniging Excelsior uit Ouwsterhaule in het weekend van 29 april tot en met 1 mei afgereisd naar Drolshagen. Gemeente De Fryske Marren is al jaren bevriend met deze Duitse stad. Omwille van deze vriendschap bracht Excelsior voor de zesde keer een bezoek aan het plaatselijke orkest. Ditmaal om het 125-jarig jubileum van Musikfreunde Scheibershof te vieren.

Excelsior heeft zaterdagmiddag als eerst een muzikaal optreden gebracht aan het seniorencentrum St. Gerhardus-Haus in Drolshagen. Daarna ging het feest verder op het Schützenplatz in Schreibershof in een grote feesttent. De 125ste verjaardag van Musikfreunde Schreibershof werd in twee dagen uitgebreid gevierd met een ‘Groβe Musikfest’. Diverse muziekgenres kwamen aan bod zoals concertmuziek, pop, brass en dance.

Voor het concert van zondagmiddag had Excelsior een gevarieerd programma in petto. Het orkest ging van start met de krachtige mars ‘BB&CF’. Hierna volgde ‘Symphonic Marches’ van John Williams met onder andere de bekende tunes van Indiana Jones en Star Wars. De trombonesectie schitterde tijdens het Spaanse solowerk ‘Blades of Toledo’. Bij ‘Children of Sanchez’ werd het stokje overgenomen door dirigent en muziekdocent Bert Groothedde. Dirigent van Excelsior Gerben Pol liet een bugelsolo vol Latijns-Amerikaanse ritmes horen.

Bij de inzet van de Schreibershofer Schützenmarsch, het lijflied van Schreibershof, werd luidkeels meegezongen door het publiek. Excelsior sloot het programma af met een uptempo versie van ‘Tulpen uit Amsterdam’. Het concert vervolgde met optredens van collega-orkesten uit de regio Drolshagen. Als slot werd gezamenlijk met alle orkesten (meer dan 150 muzikanten) de ‘Marsch der Medici’ en ‘Die Regimentsmarsch’ gespeeld.

Tijdens het verblijf in Drolshagen waren ook een aantal gasten waaronder burgemeester Fred Veenstra en wethouder Durk Durksz van gemeente De Fryske Marren aanwezig.