Twirre brons en Fenna zilver op FK turnen

LEEUWARDEN - De jonge turnsters Twirre Douma, Fenna Canrinus en Fardau Kuyper van C.S.C. Joure plaatsten zich dit seizoen voor het Fries Kampioenschap, dat afgelopen zaterdag plaatsvond in Leeuwarden.

Alle drie draaiden ze hier een prima wedstrijd. Met een hoge totaalscore van 56,117 punten pakte Fenna het zilver bij de categorie Instap D2. Twirre vergezelde haar op het erepodium. Met 55,825 punten kreeg zij het brons omgehangen. Fardau kwam uit bij de Instap D3 en eindigde met 55,933 punten op een verdienstelijke 10e plaats. Een resultaat om trots op te zijn voor deze jonge turnsters.

Sieger Veenema door naar NK turnen

In Hoofddorp turnde C.S.C. turner Sieger Veenema afgelopen zaterdag de halve finale voor het NK turnen. Hij kon zich hier plaatsen voor de landelijke meerkampfinale en voor de toestelfinales. Na een fenomenale start op vloer, moest hij op het toestel voltige een kleine fout incasseren. Op de overige toestellen turnde hij stabiel en netjes waardoor hij eindigde op een nette 9e plaats, voldoende om een ticket te bemachtigen voor de NK meerkamp finale op 10 juni in Waalwijk. Ook plaatste hij zich voor de toestelfinale van vloer (in Waalwijk op 11 juni). Een topprestatie!