Bas Zijp AGF nieuw in Joure

Joure - Bas Zijp AGF is vanaf maandag de nieuwe marktkoopman op de Sinnebuorren. Iedere maandag staat hij met verse aardappelen groente en fruit van 8.00 uur tot en met 14.00 uur op de parkeerplaats.

Zijp is al 25 jaar koopman in Noord-Holland en Friesland. Met zijn bijzondere zelfservice trekt hij de aandacht. ,,Mensen pakken een mandje en ze doen zelf boodschappen. Net zoals in de supermarkt’’, zegt Zijp. De groenten staan in de vrachtwagen uitgestald, het fruit staat buiten. Als de boodschappen binnen zijn, lopen de klanten door naar de kassa. ,,Mensen kunnen lekker in hun eigen tempo de boodschappen doen. Het is vaak even wennen voor de mensen, maar het bevalt daarna prima.’’ Zijp heeft in het jaar 2000 het concept voor het eerst uitgevoerd. Hij stond alleen in de kraam en had het eigenlijk te druk. Personeel aannemen was er toen nog niet bij. Door op deze manier te werken, kon hij iedereen bedienen.

Nu werkt hij al jaren volgens het zelfbediening concept. Bas Zijp agf verkoopt regionaal vers ingekochte producten. Bas zijp agf is bovendien een erkend leerbedrijf.