Dag van de Bouw

JOURE - Tijdens de landelijke Dag van de bouw op zaterdag 20 mei stelt Bouwgroep Dijkstra Draisma(BGDD) de bouwplaats van het nieuwe woon-zorgcomplex De Werf aan de Sluisdijk 30 in Joure open voor publiek.

Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen kinderen spijkerslaan, stoepkrijten op muren en vloeren, kennismaken met innovaties zoals drones en VR-brillen én met de bouwopleidingen in onze regio. Op deze dag kan een ieder op een bouwplaats te lopen waar het normaal gesproken verboden toegang is. Alle meewerkende partijen vertellen of tonen hun werkzaamheden op deze bouwplaats. Ook de toekomstige gebruikers geven een kijkje in hun nieuwe onderkomen.

In opdracht van Zorggroep Hof en Hiem wordt een nieuw woon-zorgcomplex aan de Sluisdijk 30 op het terrein van het voormalige Vegelinshof gerealiseerd. Het complex bestaat uit een anderhalvelijnscentrum met medische voorzieningen, twee verpleeghuiswoningen met elk acht appartementen,een wijkcentrum, zeventien appartementen waar wonen en zorg gescheiden zijn en een parkeergarage.De totale oppervlakte van het woon- zorgcomplex bedraagt circa 8.000 m² en wordt naar verwachting eind van dit jaar opgeleverd.

Meer informatie en praktische zaken zijn te vinden op www.bgdd.nl/dagvandebouw