Brons voor Joy Oleri en Lauren Blank van S.H.E.L.L. Oudehaske

HARKEMA - In Harkema vond afgelopen weekend de Friese Kampioenschappen voor wedstrijdgroep drie plaats.

Elise Servaas beet voor S.H.E.L.L. het spits af en deed dat met een prachtige vloeroefening. Aan brug ging het nog beter, hier was ze de beste van het hele veld. Helaas ging het mis bij balk en moest ze twee vallen incasseren. Het podium was daardoor uit het zicht, maar Elise heeft alsnog een mooie top-tien klassering behaald.

Daarna was het de beurt aan de jeugdturnsters. In de ene baan turnden Silke van der Meulen, Birgit IJpma en Lauren Blank. Silke liet op alle toestellen keurige oefeningen zien, met alleen een klein foutje op de balk. Ook Birgit heeft een knappe wedstrijd geturnd. Net zoals Elise was ook zij de allerbeste aan brug in haar categorie. Silke werd vandaag twaalfde en voor Birgit was er een zevende plek. Lauren liet vandaag zien met de besten mee te kunnen in deze categorie en mocht bij de prijsuitreiking een bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de andere baan turnden Joy Oleri en Sarita Kooistra. Sarita moest helaas een nul incasseren voor een mislukte sprong. Dit was erg jammer, omdat ze op alle andere toestellen in de top meedraaide met twee tweede plaatsen op brug en balk en een vierde plaats op vloer. Joy had bij het inturnen een behoorlijke botsing met de kast. Na het koelen besloot Joy toch te proberen haar wedstrijd te turnen. Ze herpakte zich meteen fantastisch en sleepte op sprong de eerste plek binnen, om even later dit kunstje te herhalen aan de brug. Een val van balk kon haar er niet weerhouden om ook het podium te beklimmen en een bronzen medaille in ontvangst te nemen.