Na sterke start laat Joure het in tweede helft liggen

JOURE - In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen ontving Joure de kampioen uit de poule. Een mooie wedstrijd tussen de nummers één en twee stond er op het programma. De omstandigheden waren goed en de ploeg was vol vertrouwen na twee eclatante zeges op rij.

Esther Dijkstra opende de wedstrijd met een kleine kans. Vervolgens wisten de dames van de bezoekers de stand weer in evenwicht te brengen en zetten zij Boelenslaan/It Fean ook op een 1-3 voorsprong. Wederom een kleine kans, ditmaal van Elmar van Spil, zorgde voor een spannende beginfase. De Jousters kwamen hierna beter in de wedstrijd en Jeanine de Leeuw en Redmar Bijma wisten beide met een goal de stand weer in het voordeel van Joure te zetten. Joure kon echter niet verder uitlopen van de tegenstander, en bij rust was er een minimale voorsprong van 7-6.

De tweede helft was niet van hetzelfde laken een pak. De bezoekers schoten uit de startblokken en pas bij een stand van 7-10, kon Hilde Kiers de eerste goal van de tweede helft maken. De scoringspercentages kelderden bij de Jousters en bij de formatie uit Boelenslaan schoten ze omhoog. Halverwege de 2e helft stond Joure al op zes doelpunten achterstand. Joure beleefde nog een kleine opleving door goals van Martijn van Dijk en Redmar Bijma, maar meer zat er ook niet in. De gasten scoorden nog driemaal en weinig lukte meer bij de thuisploeg.

Een sterk Joure vergat de wedstrijd eerder te beslissen en kon de tweede helft niet meer met de tegenstander meekomen. Boelenslaan/It Fean is de terechte kampioen en Joure kon niet constant genoeg presteren dit veldseizoen. De Jousters sluiten volgende week het seizoen af in Haskerdijken tegen SIM, bij winst eindigt Joure in de top 3.

Martijn van Dijk