FC ONH kan spreken van een geslaagde Feestweek in Oudehaske

OUDEHASKE - De Feestcommissie van Oude- en Nijehaske (FC ONH) trapte 18 mei het feesttent seizoen af met de jaarlijks terugkerende feestweek in Oudehaske.

De feestweek begon op de donderdagavond met een Avond4daagse intocht van alle deelnemende kinderen uit Oudehaske. Aangezien de feestweek en de avond4daagse dit jaar samen vielen, was een verzoek ingediend om de finaleavond in eigen dorp te mogen lopen. Onder muzikale begeleiding en grote belangstelling werden de laatste kilometers afgelegd, waarna de zuurverdiende medaille in ontvangst genomen kon worden. In aansluiting op dit festijn volgde de traditionele toneelavond van de lokale toneelvereniging “FleurichOpnij”. In een goed gevulde feesttent werd na het gezamenlijk zingen van het Fries Volkslied het stuk “Wa is hjir dokter” opgevoerd. De avond werd afgesloten met de donderdagavond borrel.

De vrijdagochtend werd er voor de beide basisscholen een vossenjacht georganiseerd, waarna rond half 12 de buikjes gevuld konden worden met pannenkoeken en ranja. De avond stond in het teken van de Playback Show. Met een gigantische opkomst van maar liefst 32 jeugdacts en 6 volwassen acts werd van 18.30 uur tot 23.00 uur de tent op zijn kop gezet. Ieder jaar wordt door de deelnemers de lat steeds hoger gelegd, waardoor het de jury niet makkelijker wordt gemaakt. Na de playback show beklom DJ Lexie het podium, welke tot de vroege uurtjes met zijn muziekgevoel het feestende publiek bediende.

Zaterdagochtend kon men onder ideale omstandigheden in alle rust wakker worden. Vanaf 10.30 uur mochten de kinderen aan diverse activiteiten deelnemen en genieten van een mobiele kinderboerderij. Daarnaast was er ook een optreden van shantykoor “De Preamsjongers” uit de Knipe. De middag stond in het teken van sportiviteit. 11 teams deden mee aan de jeugdmeerkamp. Er werd fanatiek en schaterlachend gestreden om een plek op de wisseltrofee. Vanaf 18.30 uur stond de derde editie van de Tent Pub Quiz op het programma. Weken van tevoren was deze quiz met 30 teams à 6 personen reeds volgeboekt en moest de organisatie spijtig genoeg meerdere teams teleurstellen. Na deze hilarische quiz was het vanaf 22.00 uur de beurt aan de band “De Koffer”. Deze 7-mans formatie wist met hun optreden de tot de nok toe gevulde feesttent met een gevarieerd muziekprogramma volop in beweging te brengen.

Kijk op de Facebookpagina: FC ONH Feestcommissie Oudehaske Original voor alle foto’s.