Fries zilver en brons voor S.H.E.L.L.-turnsters

DAMWOUDE - Het was zaterdag de beurt aan Zoia Agema, Nynke Wietsma en Naomi Wijnsma, van Gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. Oudehaske, om hun Friese Kampioenschappen te turnen.

Nynke en Zoia turnden in de jongste categorie. Ze begonnen op balk. Waar Zoia erop wist te blijven, moest Nynke hier een val incasseren. Op vloer turnden ze twee prachtige oefeningen. Sprong is een sterk toestel voor Zoia en ze scoorde hier ook hoge punten. Als laatste scoorden ze beide hoog op het toestel brug. Door de val van balk was het podium uit het zicht voor Nynke, maar tiende van Friesland is natuurlijk een prachtige prestatie. De gedegen en stabiele wedstrijd van Zoia was goed voor een fantastische zilveren medaille.

Naomi turnde in de andere baan bij de junioren. Deelname aan dit FK is voor Naomi een cadeautje, aangezien dit haar eerste jaar is dat ze wedstrijden turnt. Ze startte haar wedstrijd met een stabiele balkoefening en vervolgde met een prima oefening op vloer. Op sprong en brug scoorde Naomi één van de hoogste cijfers in haar categorie. Deze prachtige wedstrijd zorgde ervoor dat Naomi een prachtige bronzen medaille mee naar huis mocht nemen.