Lentemarkt Oudehaske haalt 3.674,79 euro op voor de Stichting Jetty van Aalsum

OUDEHASKE - Grietsje Broersma heeft afgelopen weekend een cheque van 3.674,79 overhandigd aan Akke Steneker, voorzitter van de Stichting Jetty van Aalsum.

De cheque is de opbrengst van de Lentemarkt Oudehaske 2017. Die markt is 21 mei voor de zesde maal gehouden door Broersma, samen met haar vriendin Ronneke. De markt is jaarlijks in de tuin van Broersma op de Lange Ekers.

De reden om de markt te organiseren is volgens de dames omdat zij ,,iets willen doen voor de mensen die minder kansen krijgen op een zonnige toekomst als wij en onze kinderen.”

Volgens Steneker kunnen met het opgehaalde bedrag ,,weer heel veel mooie dingen worden gedaan voor de kinderen op de Guarderia.”

Jetty van Aalsum werd geboren op 19 mei 1938 in Sint Nicolaasga. In de jaren zestig werd zij uitgezonden, via het toenmalige Jeugd Vrijwilligers Corps, naar Colombia om ontwikkelingswerk te verrichten.

Van Aalsum begon met haar werk tussen de indianen in het gebied Acacias. Ondervoeding was een groot probleem en voor deze materie volgde zij een cursus in de stad Pereira.

Twee jaar zou haar uitzendingstijd duren. Van Aalsum was al richting Nederland, toen ze Pater Bernardo Saldariaggo tegen kwam. Hij wist een plek om het ontwikkelingswerk voort te zetten. Van Aalsum accepteerde dit en startte een voedseluitdeelpost in de krottenwijken van Pereira.

Voor meer informatie kijk op www.jettyvanaalsum.com.