Groep acht sluit schooljaar af met maken eigen film

Joure - Zalencentrum 't Haske in Joure is afgelopen vrijdag en zaterdag omgetoverd tot een filmset. Groep 8 van de E.A.Borgerschool sluit hun basisschooltijd af door met elkaar een echte film op te nemen.

'Het is superleuk en we steken er ook nog wat van op' zegt Gerben van den Berg, een van de acteurs. In de film zitten veel verschillende rollen; van onhandige detective tot een geheimzinnige hotel eigenaresse. 'Het meest leuke moment vind ik dat ik huppelend en springend de koffers mag wegbrengen', zegt Arne Hoogland. Shanna Dijkstra: ‘Ik mocht eindelijk eens hard gillen’.

Alle leerlingen hebben samen ideeen voor het script geleverd. Hier heeft de regisseur en filmmaker Aarnt Eijer, van Eijer Producties een passend verhaal van gemaakt. Hij is deze dagen geassisteerd door cameraman Jeroen Dijkstra. De afsluiting van het schooljaar zal zijn door een grootse premiere van de film, inclusief rode loper. De titel van de film moet nog bedacht worden. Foto Grietje van der Reijnst-Brak/Het staat erop