Activiteitenmiddag Bliid op ‘t Wiid

OUDEHASKE - Een kleine groep kinderen kwam op eerste Pinksterdag hun zintuigen op de proef stellen bij het Buitenlokaal Bliid op t Wiid bij het Nannewiid in Oudehaske.

De middag begon met het zintuig zien: verstoppertje spelen is zien en niet zien. Vrijwilligers verstopten zich rondom het Buitenlokaal, de kinderen moesten hen zoeken en kregen bij iedereen die ze vonden een ander kleur stip op hun hand. Toen ze iedereen gevonden hadden gingen de kinderen zich verstoppen en moesten de volwassenen zoeken. Daarna werden er verschillende stofjes geroken en dingen gevoeld. Proeven ging met een blinddoek, allemaal aan tafel zitten en zeggen welke smaak iets is, best spannend. Er was een kleinblote voetenpad: gras, schelpjes, blubber, water en nog meer. Als afsluiting luisteren en tikkertje spelen door een raven en rattenverhaal.

De spelmiddag wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer en dorpsbelang Oudehaske. Wil je op de hoogte gehouden van de activiteiten bij het buitenlokaal? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via bliidoptwiid@hotmail.nl.