Zeventig zonnepanelen op dak De Hichte

OUWSTERHAULE - De Hichte in Ouwsterhaule wordt een duurzaam gebouw. Afgelopen week heeft het dorpshuis zeventig zonnepanelen laten plaatsen.

De panelen moeten De Hichte 16.950 kWh per jaar op kunnen leveren. Het bestuur is ingenomen dat na een ingrijpende opknapbeurt, die de afgelopen seizoen met heel veel inzet van vrijwilligers is uitgevoerd, nu ook deze forse investering tot een afronding is gekomen. De totale kosten liggen rond de 20.000,00 euro. Binnen in de zaal van De Hichte komt een soort tv scherm te hangen waarop de opbrengst is af te lezen, zodat de gebruikers van De Hichte zelf kunnen zien wat de zonnepanelen op een bepaalde dag of maand aan groene stroom is geleverd. Naast het plaatsen van de zonnepanelen wordt er een nieuwe HR heteluchtkachel geplaatst, vloerverwarming aangelegd en wordt het gehele gebouw voorzien van LED verlichting.

Het duurzaam maken van het dorpshuis wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van Provincie Fryslan, Gemeente de Fryske Marren, Rabobank en Stichting Westermeer.