Abe en Marieke op Prokkelstage

JOURE - Verschillende bedrijven in Joure en Heerenveen boden donderdag mensen met een beperking, cliënten van Talant, een stageplek aan voor een dag. Dit deden zij in de landelijke Prokkelweek.

Marieke liep stage bij de Manege in Joure. Vroeger heeft ze op paardrijles gezeten. Ze vond het dan ook geweldig om bij de manege stage te mogen lopen. Abe liep stage bij de Bibliotheek in Joure. Hij had het erg naar zijn zin en zorgde dat alle boeken weer netjes op hun plaats kwamen te liggen.

De Prokkelstages zijn een manier voor mensen met een beperking en bedrijven om met elkaar kennis te maken. Mensen met een beperking kunnen zich tevens oriënteren op werk, terwijl bedrijven kunnen verkennen welke werkzaamheden iemand met een beperking zou kunnen doen bij hun bedrijf.

Elf cliënten zijn gastvrij ontvangen bij verschillende bedrijven. Zo waren er stageplekken bij Ouderenzorg Boerenblij, Houthandel Jan Sok, Dierenpension Matu, Voetbalclub SC Heerenveen, XL Carwash, Gemeente Fryske Marren, Peters Party Service, Dagbesteding Heremastate, Manege de Hjouwer en Speelbos Joure.

De Prokkelweek is in 2007 ontstaan vanuit het initiatief van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten waarin zij samen met zeven andere organisaties de ‘Verstandelijk gehandicapten 2-daagse’ organiseerde. Inmiddels is Prokkel uitgegroeid naar een Prokkelweek, vol prikkelende ontmoetingen in heel Nederland. Talant vindt het belangrijk dat mensen met een beperking kunnen meedoen in de samenleving en is daarom full-partner van Prokkel.