Chantal Muizelaar Fries Kampioen

Joure - Chantal Muizelaar van gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. uit Oudehaske is zaterdag Fries Kampioen geworden.

De kampioenschappen voor turnsters uit de 3e en 4e divisie werden gehouden in Joure. De turnsters van gymnastiekvereniging S.H.E.L.L. uit Oudehaske mochten maar liefst drie medailles in ontvangst nemen.

In de ochtend startten Eva Alleman (Jeugd E), Femke van der Meulen (Jeugd N4) en Chantal Muizelaar (Jeugd F) de wedstrijd. Eva turnde de beste wedstrijd van het seizoen. En degelijke sprong en een goede brugoefening werden gevolgd door twee fantastische oefeningen op balk en vloer. Bij de prijsuitreiking mocht Eva dan ook het zilver in ontvangst nemen. Net als Eva draait ook Femke het hele seizoen al mee in de top. Femke had door een vervelende val niet de beste voorbereiding voor deze wedstrijd, maar daar was niets meer van te zien. Vier nette en stabiele oefeningen met op brug zelfs het hoogste punt. Ook Femke kreeg het zilver omgehangen. Chantal had net als Femke niet de beste voorbereiding voor deze wedstrijd, maar ondanks alles ging ze ervoor en was goed gefocust. Ze liet vier prachtige oefeningen zien wat ervoor zorgde dat Chantal zich nu Fries Kampioen mag noemen.

In de derde wedstrijdronde turnden Hester Boschma (junior E), Amke Durkstra en Sanne Hovenga (Junior F). Hester heeft een stabiele wedstrijd geturnd, maar moest helaas een val bij balk incasseren. Hester eindigde keurig op plaats zeven. Sanne hoorde afgelopen week nog dat ze als reserve mee mocht doen aan deze wedstrijd. Een gerichte voorbereiding had ze niet, maar daar was weinig van te zien. Sanne eindigde op de toestellen brug en vloer het zesde punt en eindigde op een prima veertiende plek. Amke wilde graag een wedstrijd zonder rare fouten turnen en dat is haar zeker gelukt. Ze scoorde op balk het vierde punt en werd in de meerkamp negende.

In de laatste ronde had Klaske Toering (senior C) de eer om het wedstrijdseizoen af te sluiten. Klaske vertegenwoordigd onze verenging al een aantal jaren in de derde divisie, een pittig niveau, maar ook dit jaar lukte het Klaske weer om deze finalewedstrijd te halen. Klaske heeft een keurig wedstrijd neergezet, met slechts één duidelijke fout op balk. Klaske eindigde als elfde, wat zeer knap is op dit hoge niveau.