Veteranenherdenking in Joure

JOURE - De Stichting Militairen Veteranen Skarsterlân (S.M.V.S.) heeft vrijdag haar jaarlijkse herdenking gehouden bij de Hobbe van Baerdt Tsjerke in Joure. Dit gebeurt ieder jaar de dag voor de herdenking in De Haag.

De Jouster Fanfare verzorgde de muzikale medewerking. Burgemeester Fred Veenstra en S.MV.S. legden kransen. De erewacht is, net als voorgaande jaren, verzorgd door het Regiment Infanterie Johan Willem Friso uit Havelte.

De Nederlandse Veteranendag is een eerbetoon aan Nederlandse veteranen. Elk jaar vindt op een zaterdag rond 29 juni de Nederlandse Veteranendag plaats. 29 juni is de geboortedag van wijlen prins Bernhard. Op deze dag staat Nederland onder meer stil bij de inzet van de Nederlandse militairen in het verleden. Maar ook bij vredesoperaties die nu in verschillende delen van de wereld plaatsvinden.

De belangrijkste activiteiten op Veteranendag vinden plaats in Den Haag. Erkenning en waardering voor veteranen staan hierbij centraal. Zo is er het programma in de Ridderzaal en op het Binnenhof, een defilé en een grote bijeenkomst op het Malieveld. Tijdens Veteranendag kunnen bezoekers en veteranen met elkaar kennismaken.