Bewoners Hof en Hiem op bootreis door Noord-Nederland

Balk - /BALK Bewoners van Hof en Hiem Joure, Sint Nicolaasga, Balk en Lemmer vertrokken afgelopen week naar Lelystad om daar aan boord van de Prins Willem-Alexander te stappen.

Doordat er niet in Bataviahaven opgestapt kon worden lag het schip nu op een andere plaats waardoor men nu via een boot van Rijkswaterstaat aan boord van de P.W.A. kon stappen. De groep werd ontvangen met koffie en gebak. Na de koffie kreeg een ieder een borreltje of wat fris om te kunnen proosten op een mooie bootvakantie. Na het avond eten gingen de meeste mensen naar het bovendek om daar nog even te genieten van het prachtige weer en de mooie omgeving.

Na het uitgebreide ontbijtbuffet vertrok de boot richting Harlingen, onderweg kon men op het bovendek volop genieten van een bakje koffie en het prachtige weer. Het genieten werd even later wreed verstoord door de enorme zwerm vliegjes die op het IJsselmeer aanwezig waren. Ze zaten overal op de kleding in de koffie, maar ondanks genoten de meesten toch van de prachtige omgeving. Na een heerlijke warme maaltijd kwamen ze zo rond 13.45 uur aan in Harlingen. Niet veel later stapten de eerste groepen al van boord om even het centrum van Harlingen te verkennen en te genieten van het prachtige weer.

Zo rond 17.00 uur was iedereen weer aan boord en kon men genieten van soep en broodjes die op de tafel waren gezet. Deborah en Coby hadden een tropische bingo op het bovendek georganiseerd waar iedereen dan ook deel aan nam. Tijdens de pauze kon men genieten van Tiny van Lingen en Ploni Bos op hun trekzak. Het was een prachtige en zeer gezellige avond die rond 21.30 uur was afgelopen. De meesten bleven nog lang op het dek om te genieten van de heerlijke temperaturen.

De volgende morgen vertrok de boot rond 9.30 uur richting Terschelling tijdens de tocht werden we getrakteerd op gebak omdat medewerkster Tineke Hoekstra jarig was, natuurlijk werd er ook even voor haar gezongen. De Waddenzee maakte een einde aan de vervelende vliegjes. Zo rond 11.45 uur kwamen ze aan op Terschelling, na de warme maaltijd stapten de eersten van boord om een ritje van anderhalf uur met de huifkar te maken. Niet iedereen kon gelijk mee, daarom werden de ploegjes verdeeld, zodat iedereen de kans kreeg om een ritje te gaan maken. Iedereen genoot enorm van het ritje met de huifkar er waren een paar die zeiden van dat we dit nog mee mogen maken. Onderweg stopte de koetsier de huifkar en kon men kiezen tussen een glaasje Schylger Juttersbitter of biologische appelsap. Aan boord kon men ook gebruik maken van de beautysalon waar men terecht kon voor de hele lichamelijke verzorging, dit alles was bij de reis inbegrepen.

Na een heerlijke broodmaaltijd was het tijd voor De Instuif een ieder die wat te vertellen had of wat wilde doen kon zich voor deze avond aanmelden. Er werden onder andere gedichten voorgelezen, voordrachten, liedjes en grappige optredens de mensen genoten volop van al die talenten die durfden om deze avond op het podium te staan.

Woensdagmorgen na het heerlijke uitgebreide ontbijtbuffet kon men aan wal gaan en het centrum van Terschelling West verkennen. Er waren ook die een elektrische fiets huurden of met de taxi gingen. Doordat het schip een dag langer op Terschelling verbleef had iedereen wat meer tijd om te doen waar hij of zij wilden doen het was tenslotte vakantiereis. ‘s Avonds kon men zich uitleven op de dansvloer. Rolstoelers werden door medewerkwerkers en vrijwilligers op de dansvloer gereden. Je kon aan de gezichten zien dat ze enorm genoten. Om half elf was het feest afgelopen en gingen de meeste naar hun hut.

Donderdagmorgen om 6 uur vertrok de boot naar Den Helder waar ze om 10.30 uur aankwamen daar zouden ze kunnen genieten van Sail. Maar helaas dit was een misverstand, want Sail was pas op vrijdag een teleurstelling voor de mensen. Nadat de schipper ‘s middags nog even langs enkele schepen die er al lagen was gevaren gingen ze richting Medemblik. Het weer was iets minder geworden harde wind en af en toe wat regen. Onderweg werden ze nog verrast door een helikopter van de Sar. Deze was door de vader van medewerker Sharon geregeld. Het was een prachtig gezicht toen hij vlak boven het schip hing en de deur van het toestel open ging en diegene begon te zwaaien, ‘dit maak je toch maar één keer in je leven mee’ was de opmerking van een aantal mensen.

Ze kwamen wat laat aan in Medemblik zodat er geen tijd meer was om even van boord te gaan, er moest tenslotte nog gegeten worden. De mensen werden enorm verrast door wat er op tafel kwam te staan een schaal met allemaal verschillende soorten vis, salades en andere lekkernijen. De koks hebben enorm hun best gedaan om de laatste avond op een prachtige manier af te sluiten. Wat heeft iedereen genoten van het visbuffet. De koks werden dan ook op een geweldige manier bedankt voor al het heerlijke eten wat tijdens de vakantie op tafel was gezet. Na nog even nagezeten te hebben met een borreltje of een glaasje fris was het weer tijd om te gaan slapen.

Vrijdagmorgen werd om 8 uur de touwen losgegooid voor de terugreis naar Lelystad waar de bussen klaar stonden om iedereen weer te plak te brengen. Aangekomen bij de verschillende tehuizen stond de koffie en gebak al klaar en buiten stond een spandoek met welkom thuis. Het was een fantastische reis met fantastische mensen waar ook de vrijwilligers enorm van hebben genoten. Zij hopen volgend jaar weer zo’n prachtige week te mogen mee maken.

Tekst: Jan van der Werf