Maikel Dijkstra vierde in Tsjechië

MARANSKE LAZNE - De eerste wedstrijd van de WK Flattrack cup van dit seizoen is 24 juni verreden in het Tsjechische Maranske Lazne.

Bij het uit Amerika overgewaaide Flattrack of Dirttrack racen wat vergelijkbaar is met speedway wordt er onder andere op aangepaste crossmotoren gereden. Bekende wegracers zoals Rossi en Marquez beoefenen ook deze tak van motorsport wat voor hun een goede training blijkt te zijn. Op de duizend meter baan van Tsjechië stonden twintig coureurs uit acht verschillende landen aan de start. Voor Nederland waren dat de oud grasbaan Shorttrack st1 kampioen Jouster Maikel Dijkstra en Rob Sijbrink uit Haulerwijk.

Rijdend op zijn reserve motor omdat zijn eigen motor bij de geluidsmeting werd afgekeurd, wist Maikel de eerste heat met een prima derde stek af te sluiten. Vanaf de tweede startlijn werd hij in de tweede heat op een zesde positie afgevlagd waarna hij de derde en vierde heat met een derde en tweede plek wist af te sluiten. Met dit resultaat plaatste hij zich als zesde rechtstreeks voor de finale. Rob Sijbrink veroverde via de herkansing (derde) ook nog een plek in de grote finale.

In de tien ronden tellende finale rijdend op een derde positie had Maikel nog zicht op het podium echter in de laatste ronden werd hij nog geklopt en kwam als vierde achter Cecchini (ITA), Serra (ESP) en Delestre (FRA) over de finish. Rob Sijbrink werd op een tiende plek geklasseerd.

De volgende wedstrijd van de WK cup word in Italië op het circuit van Lonigo verreden.